Cum mobilam dormitorul ?

Amenajarea dormitorului trebuie sa tina cont in primul rand de cel mai important rol al acestei incaperi si anume, de camera de dormit.

Cu toate acestea, dormitorul este de multe ori o camera polivalenta, incaperea in care se studiaza si se invata, dar si camera in care se tin hainele si se priveste la televizor. Din aceasta cauza, mobilarea dormitorului trebuie facuta in asa fel incat sa serveasca multifunctionalitatii acestei camere. Ingredientele pentru o mobilare reusita a dormitorului sunt alegerea potrivita a mobilierului (in primul rand in ton cu marimea dormitorului si cantitatea de lumina naturala) precum si asezarea respectivei mobile in camera. Un dulap de haine, supradimensionat in raport cu dimensiunile dormitorului, va ajunge piesa de mobilier dominant a incaperii si va crea un sentiment de disconfort si claustrofobie. Norocosii care dispun de suficient spatiu in dormitor pentru a-si incastra dulapul direct in zid vor putea scapa de traditionlul sifonier schimbandu-l cu unul modern si discret care nu mai sare in ochi.
Culorile in care vor fi vopsiti peretii dormitorului trebuie sa fie raportate la dimensiunile camerei. Intre culorile dormitorului, cele ale mobilei, perdelelor si a celorlalte elemente de décor si utilitate ale camerei trebuie sa fie o armonie perfecta pentru a obtine rezultatul dorit.